CONTACTEER ONS: 055 613 432 | info@lisara.be

WELKOM OP ONZE WEBSITE!

Bij Privéwellness Lisara te Zwalm kunt u terecht voor sauna, stoombad, regendouches, ... of geniet van onze jacuzzi & swimspa in een relaxerende buitentuin.
Met andere woorden, alles is aanwezig om zalig weg te dromen en volledig te relaxeren en te genieten van de gezelligheid in het sfeervol ingerichte complex.

In het privé-wellnessoord kunt u dus zowel binnen als buiten genieten van verschillende arrangementen waarbij u steeds wordt voorzien van badlinnen, vers fruit, vers fruitsap en water. Na afloop zult u bovendien vrijwel meteen de positieve gevolgen waarnemen: denk hierbij aan stressvermindering, een betere bloedsomloop, een totale ontspanning, een gevoel van welzijn of een hersteld evenwicht tussen lichaam en geest met als einddoel het geluksgevoel te verhogen.

Ruime discrete parking achteraan voorzien!


WELLNESS

Als infra-rood-cabine hebben wij gekozen voor een cabine met full-spectrum-straling die wetenschappelijk bewezen heeft dat dit therapeutisch de beste resultaten biedt. De werking van een infrarood-sauna is gebaseerd op de infrarood warmte die opgewekt wordt met elektrische stralers. Het kenmerk van infrarood warmte is dat deze warmte wordt overgebracht naar de huid zonder dat er warme lucht aan te pas komt. In een infraroodcabine wordt slechts 20% van de stralingswarmte voor de verwarming van de lucht gebruikt, de overige 80% zou rechtstreeks in lichaamswarmte worden omgezet.

Een infraroodsauna is dus eigenlijk geen sauna maar een (stralings) warmtecabine. Door de dubbele wanden van de Infraroodcabine zal ook de omgevingstemperatuur stijgen naar 40° tot 50°C. Vermits infrarode warmte dieper in de huid dringt dan de opgewarmde lucht bij een klassieke sauna, zweet men feller bij lagere temperatuur.

Door de lagere omgevingstemperatuur en het feit dat men hem meestal niet gebruikt in combinatie met koud water, zijn de eventuele gezondheidsrisico’s kleiner dan bij de gewone sauna. De cardiovasculaire effecten van een infraroodsauna (zweten, uitzetting van de bloedvaten, verhoging van de hartslag enz.) zijn vergelijkbaar met een wandeling tegen matig tempo. Het is ook aangenamer om lucht van 40 tot 50°C in te ademen dan lucht tot 100°C. Klik op Combi Sauna-icoon voor verdere informatie!
Als sauna hebben wij ervoor gekozen om een combi-oven te plaatsen ipv een traditionele oven. Een biosauna is voor de minder gedreven sauna bezoekers veel draaglijker dan een Finse sauna dus hebben wij ervoor geopteerd om u tijdens het eerste uur bio-sauna aan te bieden en de daarop volgende uren schakelt de cabine automatisch over naar Finse sauna. Zo hebben we voor ieder wat wils.

Bij de biosauna zal de luchtvochtigheid dus een prominente rol spelen, nog meer dan bij de Finse sauna. Met een temperatuur van zo’n 55° à 60° Celsius en een luchtvochtigheid van 40 à 60% is de biosauna veel draaglijker en aangenamer dan een droge sauna, waar temperaturen veel hoger liggen en de vochtigheid lager.

Een biosauna biedt bovendien nog andere voordelen ten opzichte van een klassieke Finse sauna. Aan het water in het waterreservoir worden immers etherische oliën toegevoegd, die bij het verdampen van het water heerlijke aroma’s vrijgeven in de sauna.

Het is immers wetenschappelijk bewezen dat aromatherapie een heilzame werking heeft. Maandelijks veranderen we van geur zodat de regelmatige gebruikers telkens in een andere sfeer terecht komen. Klik op Stoomcabine-icoon voor verdere informatie!
Een stoombad wordt als fris en ontspannend ervaren. Stoom en warmte op de huid zet de poriën open waardoor afvalstoffen worden afgevoerd en de huid wordt gereinigd. In de stoomcabine wordt Eucalyptusolie aan de stoom toegevoegd. Dit om de luchtwegen vrij te maken, erg fijn bij bijvoorbeeld een verkoudheid.

In de cabine heerst een temperatuur van 45 graden en een luchtvochtigheid van 80%-100%. Het verschil tussen de sauna en de stoomcabine is de hoogte van de temperatuur en de luchtvochtigheid. In de sauna is de temperatuur hoog en de luchtvochtigheid laag. In de stoomcabine is dit precies andersom. Na een kwartier in de stoomcabine is je lichaam even warm als na een kwartier in de sauna. Dit terwijl een stoombad ongeveer 50 graden kouder is dan een sauna. De temperatuur wordt vooral overgedragen door het vocht dat condenseert op je huid.

Omdat bij het nemen van een stoombad een verwarming van het lichaam tot boven de normale 37 graden Celsius optreedt, moet ook het stoombad, net als de sauna, worden onderbroken door afkoeling en rustperioden. Klik op Swimspa Whirlpool-icoon voor verdere informatie!
Onze swimspa met 3 apart regelbare tegenstroompompen kan zowel gebruikt worden door de recreatieve zwemmer, als revalidatie + spierversterker, en door de topsporter. Het grote voordeel bij ons is dat je niet de geur van de chloor e.d. ervaart zoals bij veel binnenzwembaden maar de frisse buitenlucht van de Vlaamse Ardennen.

De whirlpool daarentegen is echt relaxen zoals het hoort. Je kan hierin genieten van 3 verschillende geconfigureerde zitplaatsen en 1 ligplaats. De water- en luchtjets masseren je langs alle mogelijke richtingen en laten dus geen plekje onbewogen van je lichaam. Dit is echt op en top genieten.

Bij valavond en duisternis heb je nog het extra voordeel dat de led-verlichting een prachtige sfeer creëert in zowel de swimspa als de whirlpool!

PRIJSLIJST

Privé-Wellness
2 personen incl. water, fruitsap & een extraatje
€120 (2u) - €160 (3u) - €200 (4u)

3 personen incl. water, fruitsap & een extraatje
€160 (2u) - €200 (3u) - €240 (4u)

4 personen incl. water, fruitsap & een extraatje
€200 (2u) - €240 (3u) - €280 (4u)

Kinderen tem 12j: €15/2u (badlinnen & slippers zelf meebrengen)

5+ personen prijs op aanvraag

Prijzen incl badlinnen & -slippers (tem 4 personen), vanaf 5 personen neemt 'iedereen'
eigen badlinnen, minstens kleine + grote badhanddoek + eventueel badjas mee
Arrangementen
Scroll zeker en vast eens verder naar beneden en ontdek al onze arrangementen!
Last-Minutes
Scroll zeker en vast eens verder naar beneden en ontdek al onze lastminutes!
Dranken & Tussendoortjes
Champagne 75cl: €45 of 37.5cl: €25
Cava 75cl: €25
Huiswijn (wit of rosé) 75cl: €15 of 25cl (wit): €5
Frisdranken: €2

Steeds te vermelden bij reservatie!
Kortingen
Privéwellness van maandag tem donderdag: €5 korting per persoon (niet geldig bij acties, arrangementen, hoog- & feestdagen)

Eigen badlinnen & badslippers (tem 4 personen) ook mogelijk: €2.5 korting per persoon
Behandelingen
Volledige lichaamsscrub + schuimmassage: €55
Hammam basis: €65 per persoon
Hammam de luxe: €85 per persoon
Hammam super de luxe: €115 per persoon


B-E-St - therapie: €35 per beurt
Holistische massage: €95 voor 90 minuten
Japanse gelaatsmassage: €65 voor 60 minuten
Tenenlezen: €50 voor 60 minuten

Ontspanningsmassages + (sport)massages op maat: €35 voor 30 minuten of €65 voor 60 minuten

Huisregels

Huisregels Sauna Lisara

Iedereen die een reservatie maakt bij
Privé-Sauna Lisara, verklaart zich automatisch akkoord met de vermelde huisregels!

Klik hier om deze te ontdekken.

Wij vragen aan onze klanten om respectvol om te gaan met het wellnesscenter. Alvast bedankt voor uw begrip!

Steeds is er de mogelijkheid om cadeaubonnen aan te kopen. Deze zijn steeds 12 maanden geldig vanaf de uitgiftedatum en zijn niet terugbetaalbaar. Contacteer ons voor meer info.

Bevestiging reservatie

Wij verzoeken u uw reservatie steeds te bevestigen met een voorschot. Dit voorschot bedraagt 50 euro. Indien u ook een massage reserveert, dient deze volledig te worden betaald samen met het voorschot.

U kunt hiervoor langskomen of u kan het bedrag storten op het rekeningnummer BE64 8939 8457 7852 - Lisara Privéwellness. Gelieve bij uw overschrijving steeds bij mededeling enkel naam, datum en aanvangsuur te vermelden.

Uw reservatie is enkel geldig indien het voorschot betaald werd.

Nuttige info

Wij aanvaarden geen bancontact- of visakaart, enkel cashgeld of betalingen via de bancontact-app op uw smartphone! Annulaties dienen minimum 48u op voorhand te gebeuren om uw voorschot te kunnen behouden. Er worden geen voorschotten terugbetaald. U kan ook iemand anders in uw plaats laten komen.

In geen geval kan Lisara aansprakelijk worden gesteld voor ongevallen, verlies van goederen en lichamelijke- of materiële schade die veroorzaakt wordt door het gebruik van de ter beschikking gestelde faciliteiten. Lisara zal hiervan ook nooit in gebreke gesteld kunnen worden.

Sauna Lisara

Cadeaubon

Bestel nu een online cadeaubon van Privéwellness Lisara. Leuk om te geven, maar ook prettig om te krijgen! Maak een keuze uit ons volledige aanbod of ga voor een vrij te besteden bedrag. Makkelijker kan niet...DE VOORDELEN:
 • ruime keuze
 • makkelijk en veilig
 • personaliseerbaar
 • direct in je mailbox of die van de gelukkige ontvanger
 • printen en afgeven

SensoPro Trainer

Efficiënt & tijdbesparend

De SensoPro combineert een unieke en efficiënte coördinatietraining met bijzondere accenten op uithouding, kracht en reactievermogen.

De onstabiele beugels, opgehangen in het “Swingboard” veroorzaken een kettingreactie aan musculaire en proprioceptieve activiteit bij iedere training. Ervaar dit sensationele “all-in-one” toestel waarbij efficiëntie, uitdaging en afwisseling met de nadruk op “Fun” gegarandeerd blijft.

Met de SensoPro realiseer je een “total body workout” in slechts 20 minuutjes!


Preventie, doelgerichte & individuele trainingswinst

De training van de SensoPro combineert kracht, uithoudingsvermogen, stabilisatie, reactie en coördinatie in één uniek concept. Zo wordt de SensoPro gebruikt zowel in sport, als in gezondheid, fitness en revalidatie.

Fitness

Functionele coördinatie opleiding in de fitness: we bieden een volledige coördinatie training voor verschillende doelgroepen van alle leeftijden samen met de 'klassieke' kracht- en conditietraining. Nieuwe en veelzijdige mogelijkheden op ieders niveau: de SensoPro is een opleiding om mensen die momenteel wegblijven van de sportschool of op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging of verscheidenheid, te motiveren. Er wordt gewerkt op verschillende vlakken zoals coördinatie, lichaams-bewustzijn en functionaliteit. Onafhankelijk van elkaar uitgevoerde personal trainingprogramma's: op basis van de videokit kunnen talrijke trainingen zelfstandig worden uitgevoerd.


Gezondheid:

Holistische en zachte benadering van elke patiënt: als gevolg van het geveerde systeem zullen passieve structuren zoals botten, gewrichten, pezen, kraakbeen aanzienlijk minder belast worden, waardoor al in de vroege stadia van revalidatie en herstel holistische oefeningen en spierprikkels haalbaar zijn. Training diversiteit en variatie: Geniet van een onbeperkt aanbod van oefeningen en trainingsverscheidenheid: naast de basis is er een breed scala aan oefeningen met verschillende moeilijkheidsgraad en intensiteit mogelijk, waardoor de SensoPro kan worden geïntegreerd bij elke vorm van revalidatie & training.

Prestaties

Optimalisatie van sportspecifieke bewegingen: uitvoeren van een gerichte coördinatietraining voor de optimalisatie van de mobiliteit, wendbaarheid en responsiviteit volgens uw sport en/of noden. De complexe en allesomvattende oefeningen kunnen worden gebruikt om sportspecifieke bewegingspatronen en processen te trainen en optimaliseren.
Uithoudings- en intervaltraining: testen en grensverleggend werken met behulp van zeer intensieve programma's die de coördinatie uitdagen. Verschillende oefenprogramma's zijn ontwikkeld om de mentale weerbaarheid voor atleten te bevorderen.


Letselpreventie

Elke trainingssessie op de SensoPro verbetert uw inter- en intramusculaire coördinatie en bereidt de spiergroepen voor op intensieve inspanningen. Continu verbeteren van de kwaliteit en de nauwkeurigheid van je bewegingen helpt biomechanische problemen en slechte coördinatie die kan leiden tot verwondingen, te voorkomen.

B-E-ST THERAPIE

Het B-E-St® concept heeft bewezen de meest efficiënte behandeling te zijn om de ATP (AdenosineTriPhosfaat), welke de chemische basis is van alle levende cellen, in ons lichaam te verhogen. De B-E-St® behandeling verhoogt de ATP namelijk met 500-800%. Dit resulteert in een vlugge pijnvermindering en snel herstel van alle letsels.

Het B-E-St® concept combineert de osteopatische - viscerale - fasciale - craniosacrale - therapie in een hoogtechnologische apparaat.Voordelen:
 • Herstel bij spier- , pees- , gewrichts- en ligament-letsels
 • Vermindering van ontstekingen
 • Toename beweeglijkheid
 • Vlugger herstel na (sport) inspanningen
 • Toename plaatselijke bloedcirculatie
 • Versnelde wondgenezing en regeneratie van cellen en botten
 • Versterking van het immuunsysteem door aanmaak van lymfocyten
 • Verbetering van de slaapkwaliteit
 • Verhoging van het energiepeil.

Meer info over B-E-St® ontdek je hier!

COMPLEMENTAIRE THERAPIEËN

Wie komt in aanmerking voor een complementaire therapie?

 • Als je niet lekker in je vel zit of een deel van jezelf niet zo mooi vind.
  De neiging kan zijn om op dat soort momenten geen aandacht aan jezelf te besteden terwijl het zo verrijkend kan zijn om dat juist wel te doen
 • Als je heerlijk in je vel zit en dat wilt vieren. Vreugde en dankbaarheid voelen voor het lichaam dat je hebt!
 • Als je verlangt naar aandachtige aanraking
 • Als je een fysieke klacht hebt zoals: hoofdpijn, rugpijn, last van je schouders
 • Als je leven 'zijn gangetje gaat' en je wilt eens iets nieuws ervaren!
 • Als je een vastenkuur doet: de spieren worden soepeler. Afvalstoffen worden afgevoerd en voedingsstoffen worden beter aangevoerd
 • Als er een kwetsbaarheid in jezelf huist die gekoesterd wil worden
 • Als je zin hebt in een moment van ontspanning en tijd voor jezelf
 • Als je vaak koude voeten hebt
 • Als je gezond bent en dit ook wil blijven in de toekomst
 • Als je gezondheidsproblemen hebt en je wil er echt iets tegen doen.

OVERZICHT

Holistische massage
Holistische massagetherapie is een behandeling die gericht is op herstel van het evenwicht tussen lichaam en geest. Bij gezondheid is er sprake van een juist samenspel tussen lichaam en geest en in geval van ziekte is deze harmonie op welke wijze dan ook verstoord.

Ziek zijn betekent niet in balans zijn. Onverwerkte problemen en emoties, langdurige stress en onbevredigende moeilijke situaties kunnen zich op den duur uiten in lichamelijke klachten. Het is dan belangrijk om naast de behandeling van de lichamelijke klachten aandacht te besteden aan daarmee samenhangende psycho-sociale en emotionele aspecten. De therapie kan een goede bijdrage leveren aan bewustwording van deze processen, waarna het aan de cliënt is om hier iets mee te doen in de vorm van bijvoorbeeld keuzes maken, prioriteiten stellen, meer rust en aandacht voor zichzelf creëren.

Genezen van ziekte wil niet altijd zeggen dat de cliënt volledig klachtenvrij is maar wel dat hij zich beter voelt dan voorheen. Dat er sprake is van een groeiproces wat erop gericht is om weer "heel" te worden. Genezen doet de cliënt zelf maar soms heeft hij iemand nodig om hem bij dit genezingsproces te begeleiden. De massages richten zich op reeds ontstane spanningen en blokkades in het lichaam en maken de cliënt hiervan bewust.Tijdens de behandeling leert de cliënt weer beter de signalen van zijn lichaam te herkennen, ernaar te luisteren en deze te hanteren. Dit geeft hem de mogelijkheid in het vervolg eerder in te grijpen, alvorens zich symptomen in een meer ernstige vorm manifesteren. Op deze wijze wordt het zelfgenezend vermogen van de cliënt gestimuleerd en leert hij zijn eigen balans weer te herstellen. Bij de massage wordt gebruik gemaakt van etherische oliën, aromatherapie, kleurtherapie, muziektherapie,…

Voor wie is holistische massagetherapie?
Holistische massagetherapie kan uitkomst bieden aan mensen met uiteenlopende klachten zoals rug-, nek- en schouderklachten, arm- en beenklachten, maag- en darmklachten, menstruatieproblemen, hoofdpijn, klachten zonder duidelijke lichamelijke oorzaak vermoeidheid, stress, slaapstoornissen, angsten, depressie.

De therapie kan ook goed dienen als aanvulling op of ondersteuning bij behandeling door een reguliere arts, vormen van psychotherapie of andere behandelvormen. Daarnaast is de therapie geschikt voor gezonde, evenwichtige mensen die graag in balans willen blijven.

Deze behandeling duurt ongeveer 1u30.
Japanse gelaatsmassage
Is een volledige lichaamsmassage niet echt iets voor jou, maar wil je toch de ontspannende en verjongende resultaten van een massage ondervinden?

Dan is een Japanse nek- en gezichtsmassage een ideale keuze voor jou! Japanse gezichtsmassage is een verfijnde massage die de oppervlakkige en diepe gezichtsweefsels, drukpunten en meridianen behandelt volgens Japanse medische traditie. HET IS EEN NATUURLIJKE FACELIFT!Elk deeltje, van je schouders tot je kruin, krijgt de nodige aandacht met specifieke en aangepaste massagetechnieken. Japanse gezichtsmassage is uniek en kan niet vergeleken worden met andere massages. Het is een combinatie van verschillende technieken.

Resultaten:
 • Ontspanning van de nekspieren
 • Betere bloed-, zuurstof-, lymfe- en energiedoorstroming
 • Verjongend effect
 • Natuurlijke Facelift (merkbaar na verschillende beurten)
 • Verdwijnen van spanningshoofdpijn
 • Relaxatie
 • Harmoniseert uw lichamelijk, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau

Deze behandeling duurt ongeveer 1u.
Tenen lezen
EEN VERRASSENDE KIJK OP JE EIGEN PERSOONLIJKHEID.

Zoals je veel gegevens uit jouw hand kan halen, kan je ook een waaier van informatie in jouw tenen zien of lezen. Dit via de verschillende stand en vorm van elke teen op zich. Er wordt een relatie gelegd tussen het beeld dat tenen aanbieden en de menselijke karakters en gedragingen. Iedere teen presenteert een andere eigenschap. Zo is er bijvoorbeeld een een communcatieteen die links gevoel en rechts verstand weerspiegelt, een verdriet- en een vreugde-teen, een gevoels- en een ambitieteen een creativiteits- en een doeteen een liefdes- en een gehechtheidsteen een vertrouwens- en een angstteen.Daarnaast kan een teen bijvoorbeeld rond of hoekig zijn, wat dan duidt op ‘diplomatie' of ‘recht door zee' gedrag. Kortom, tenen tonen hoe er met het gevoel en verstand wordt omgegaan, welke sterke en minder sterke kanten er in het karakter zitten en of iemand veel of weinig energie aan de dag legt. Meer nog, tenen vertellen ook hoe jij omgaat met anderen en welke richting je een beroep dat je het meeste ligt kunt zoeken.

Wat is het doel van Tenenlezen?
Evenwicht brengen in jouw doen en laten, door te achterhalen waar je sterke punten zitten of waar het schoentje wringt. Dit wordt duidelijk via de stand en de vorm van tenen die de spiegels van de ziel zijn en jouw eigen waarheid vertellen. Ook bij baby's kunnen de teentjes gelezen worden zodat de ouders tevoren weten met welke karaktereigenschappen van hun kindje zij rekening kunnen houden bij de opvoeding.Wie laat zijn/haar tenen lezen en waarom?
 • Allerlei mensen gemotiveerd door nieuwsgierigheid
 • Ouders die via de teentjes van hun baby meer inzicht willen krijgen in het karakter van het fantastisch wonder dat zij op de wereld zetten
 • Studenten die twijfelen omtrent hun beroepskeuze
 • Scholen: welke leerlingen zijn elkaars tegenpool of wie vult elkaar net aan?
 • Instellingen gehandicaptenzorg: hoe kunnen wij inzicht krijgen in wat geestelijk gehandicapten kennen, kunnen of willen?
 • Iedereen die geïnteresseerd is in zichzelf en meer evenwicht wil vinden in deze soms hectische wereld.

Een sessie tenen lezen duurt ongeveer 1h en kan ook u veel bijbrengen over hoe jij over het leven denkt en de manier waarop je handelt.
Hammam behandelingen
Volledige lichaamsscrub + schuimmassage
Wij verwijderen je dode huidcellen met een kese (speciale scrubhandschoen) zodat deze veel zachter aanvoelt en een veel mooiere tint krijgt bij het zonnen. Daarna kan je genieten van een heel ontspannen traditionele schuimmassage.Hammam basic:
Je geniet eerst van de heerlijke aromatische stoomcabine die je huid ontspant en de celvernieuwing bevordert. Wij verwijderen je dode huidcellen met een kese (speciale scrubhandschoen) zodat deze veel zachter aanvoelt en een veel mooiere tint krijgt bij het zonnen. Daarna kan je genieten van een heel ontspannen traditionele schuimmassage.

Hammam de luxe:
Je geniet eerst van de heerlijke aromatische stoomcabine die je huid ontspant en de celvernieuwing bevordert. Wij verwijderen je dode huidcellen met een kese (speciale scrubhandschoen) zodat deze veel zachter aanvoelt en een veel mooiere tint krijgt bij het zonnen. Daarna kan je genieten van een heel ontspannen traditionele schuimmassage. Na een korte rustpauze in de relaxzones van onze privéwellness krijgt je lichaam een heerlijke ontspannen rug-,nek-, schoudermassage van 30’ met traditionele arganolie.

Hammam super de luxe:
Je geniet eerst van de heerlijke aromatische stoomcabine die je huid ontspant en de celvernieuwing bevordert. Wij verwijderen je dode huidcellen met een kese (speciale scrubhandschoen) zodat deze veel zachter aanvoelt en een veel mooiere tint krijgt bij het zonnen. Daarna kan je genieten van een heel ontspannen traditionele schuimmassage. Na een korte rustpauze in de relaxzones van onze privéwellness krijg je een heerlijke ontspannen lichaamsmassage van 60’ met traditionele arganolie.

CONTACT!

Sauna Lisara

Sauna & Privé-Wellness Lisara

Adres: Heufkensstraat 133 (GPS nr.131) - 9630 Zwalm

Tel: 055 613 432  E-mail: info@lisara.be

Opgelet: Door het versturen van een email gaat u akkoord met onze privacy disclaimer!


WIJ ZIJN 7/7 OPEN, STEEDS NA AFSPRAAK!